Crossclub KAMC KoerselMC Koersel werd op 20 mei 1948 opgericht door 10 personen namelijk: Beerten H (voorzitter), Cruysbergs L, Jamar A, Liberloo F, Mertens A, Put J, Put M, Rayen J, Vanderbiesen J. en Vanhees L.
De eerste cross vond plaats op 6 juni 1948 aan het Fonteintje met maar liefst 12.000 toeschouwers. Op 12 februari 1949 werd AMC Koersel aanvaard door de beheerraad van de BMB. Op 28 januari 1971 werd een VZW gevormd.
De crossomloop was de eerste jaren gelegen rond het Kapelleke te Koersel maar schoof later verder op naar het recreatieoord "Het Fonteintje", eigendom van de gemeente Koersel.
De eerste jaren werd nationaal ingericht maar door het enorme succes werd vanaf 1956 overgestapt naar een internationale organisatie. Vanaf dat jaar en onafgebroken tot en met 2001 werden deelnemers van over gans de wereld ge├źngageerd om deel te nemen aan de Internationale Motorcross van het Fonteintje te Koersel.
Piloten uit alle werelddelen en uit alle hoeken van de wereld hebben deelgenomen aan deze cross.
Ook vele wereldkampioenen kwamen te Koersel aan de start.
De crossomloop, grenzend aan het militaire domein van Leopoldsburg, kende bij het publiek en de rijders vooral veel bijval omwille van zijn unieke ligging binnen een natuurkader van heide en bossen. De laatste 15 jaar betrof het ook de openingscross van het nieuwe seizoen van de Belgische Motorrijdersbond zodat we telkens konden rekenen op een ruime belangstelling van radio en TV verslaggevers.
De crossomloop was gelegen in een recreatiegebied maar dit werd plotseling Parkgebied na een wijziging van het Gewestplan zodat vanaf 2002 geen vergunning meer werd verleend voor de organisatie van een motorcross.
In 2003 werd dan, als alternatief, ingericht op het militaire domein van Hechtel - Leopoldsburg maar in 2004 werd ook daar (!!) door de "groene jongens" een negatief advies uitgebracht en werd ook op dit militaire domein een vergunning geweigerd. Dit militaire domein wordt dagelijks gebruikt om te oefenen met Leopard tanks en andere legertoestellen maar een motorcross organiseren is niet toegelaten. Begrijpe wie kan!!
Het bestuur van de AMC Koersel is op dit ogenblik (2006) in handen van Gustaaf Vanhees als voorzitter en met Coomans C, Jamar A, Smolders G. en Vanhees P als bestuursleden.

Op 18 maart 2003 werd door Koning Albert II aan onze club de titel "Koninklijke" toegekend zodat we vanaf die datum als KAMC Koersel door het leven gaan.

Eind 2018 werd besloten om de crossclub op te doeken. In maart 2019 werd de VZW KAMC Koersel volledig overgedragen aan de toerismefadeling.

INFO UIT DE OUDE DOOS

 Cross 1951   Cross 1957  Cross 1959  Cross 1960  Cross 1963  Cross 1966    Cross 1983  Cross 1985  Zonder woorden